10 Συμβουλές Αγοράς για το Μικρό Μαύρο Φόρεμα

10 Συμβουλές Αγοράς για το Μικρό Μαύρο Φόρεμα

Το γνωρίζουμε όλες καλά. Το μικρό μαύρο φόρεμα έχει διαχρονική αξία και στυλ χωρίς όρια. Μπορεί να είναι κομψό και να ταιριάζει σε κάθε περίσταση (εργασία, βραδινή έξοδο, ειδική περίσταση κ.α.). Ακόμα σημαντικότερο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ταιριάζει σε κάθε ηλικία. Όμως, το να φορέσεις ένα μικρό μαύρο φόρεμα δεν και είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό για μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Αντίθετα στην γνώμη πολλών, το μαύρο φόρεμα δείχνει ωραίο και κολακευτικό μόνο αν ταιριάξει σωστά με τον σωματότυπό σας.

1. Για σώματα γραμμής Α (μικροί ώμοι και μεγάλοι γοφοί): Γι’ αυτό τον σωματότυπο προτείνεται φόρεμα σε γραμμή τραπέζιου ή swing (μόδα των 60’s). Αποφύγετε φορέματα με ευθείες γραμμές, διότι τονίζουν τους γοφούς.

2. Για σώματα γραμμής Η (ώμοι και γοφοί σε ευθεία με μικρή μέση): Επιλέξτε φόρεμα σε ίσιες γραμμές έτσι ώστε να ακολουθεί ομοιόμορφα τις γραμμές του σώματος σας.

3. Για σώματα γραμμής V (μεγάλη ώμοι στενοί γοφοί): Αποφεύγετε φορέματα με στενό λαιμό. Επιλέξτε ένα που θα διαθέτει ντεκολτέ και θα αναδεικνύει το λαιμό και το στήθος. Ως αξεσουάρ επιλέξτε χοντρή αλυσίδα λαιμού.

4. Για σώματα γραμμής Ο: Επιλέξτε μαύρο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ σε συνδυασμό με statement κολιέ δίνοντας έμφαση στο σημείο. Αποφεύγετε φορέματα πολύ στενά ή πολύ κοντά. Επίσης αποφεύγετε γυαλιστερά υφάσματα και υφάσματα έντονης υφής. Αναζητήστε φορέματα άνετα με καθαρές γραμμές. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα μεσάτο jacket ¾.

5. Για σώματα με φαρδύ στέρνο: Επιλέξτε ένα αξεσουάρ για τον λαιμό με τετράγωνο σχήμα. Αυτό θα τραβήξει την προσοχή με φορά προς τα κάτω κάνοντας την μέση σας να φαίνεται μικρότερη. Αποφεύγονται φορέματα τύπου στράπλες, ως μη άνετα και διότι δίνουν πλάτος στο στήθος, κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό για τον συγκεκριμένο σωματότυπο.

6. Για καλλίγραμμα σώματα: Το κατάλληλο φόρεμα γι’ αυτό τον σωματότυπο είναι αυτό που αγκαλιάζει το σώμα και σχηματίζει τις γραμμές του. Το καθαρό, επίμηκες σχήμα δημιουργεί μια πιο λιτή εμφάνιση και την ψευδαίσθηση μακρύτερων ποδιών.

7. Για σώματα με στενή μέση: Τονίστε την μέση σας με μια φαρδιά ζώνη.

8. Για σώματα με καλλίγραμμα πόδια: Προτιμήστε κοντό φόρεμα

9. Για σώματα με κακοσχηματισμένα πόδια: Επιλέξτε ένα φόρεμα με μήκος που να σταματά λίγο πριν το γόνατο ή και λίγο μακρύτερα. Αποφεύγονται τα midi φορέματα καθώς κόβουν το σχήμα του ποδιού σε σημείο που το κάνει να δείχνει άσχημα.

10. Για απογευματινές εμφανίσεις: Το μαύρο καλσόν είναι απαραίτητο! (μέρα ή νύχτα: ποτέ, ποτέ λευκό, διάφανο ή χρώμα δέρματος). Θα αφήσεις επίσης την συνηθισμένη τσάντα και θα επιλέξεις ένα clutch ή βραδινό μικρό τσαντάκι.

Αν η επιλογή σας είναι ένα φανταχτερό/αστραφτερό μαύρο φόρεμα συνοδεύστε το με ένα minimal αξεσουάρ λαιμού ή καρπού.

Το στράπλες μικρό μαύρο φόρεμα είναι μια πολύ σέξι επιλογή, διότι αφήνει το ντεκολτέ γυμνό και καθίσταται δυνατή η απεικόνιση των πανέμορφων σημείων του λαιμού.
Μέσα από δεκαετίες μεταμορφώσεων, το μικρό μαύρο φόρεμα μπορεί να αποτελέσει επιλογή για κάθε περίσταση. Συνδυάστε το με statement κολιέ, jacket ¾, blazer ή ακόμα και με biker boot για μια έξοδο τύπου girls night out.

Καλή επιτυχία! 

Προσφορά!